Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
MPUMALANGA

Mpumalanga betekent in het SiSwati "plaats waar de zon opkomt" en is een veel bezochte provincie van Zuid-Afrika. Het heeft een oppervlakte van 79.490 km². De hoofdstad is Nelspruit, een belangrijk stoppunt voor toeristen die doorreizen naar het bekende Kruger Park. Mpumalanga wordt omgeven door 4 provincies; in het noorden Limpopo, in het zuiden KwaZulu-Natal en de Vrijstaat en in het westen aan Gauteng. Ook grenst het in het oosten aan 2 landen nl. Swaziland en Mozambique.

De talen die hier worden gesproken zijn Afrikaans, Engels, isiNdebele, siSwati, xiTsonga. De wegen in Mpumalanga zijn goed maar mocht je liever gaan vliegen, 20 km buiten Nelspruit ligt een vliegveld, de Kruger Mpumalanga International Airport (KMIA).

In de zomer kan het zeer heet en vochtig worden, vooral in het laagveld en valt er regelmatig een bui. De winters zijn mild maar in de hoger gelegen gebieden kan het flink koud worden. Het landschap is op zijn mooist waar het noordelijke deel van de Drakensbergen plotseling overgaat in een laagvlakte. Door de hoogte, erosie en overvloedige regenval zijn er veel schitterende watervallen in het gebied ontstaan, zie Watervallen route. Een aantal daarvan zijn ook te bezichtigen langs de Panorama route.

Mpumalanga heeft enorm veel te bieden zoals schitterende natuur, bergen, grasland en een aantal unieke natuurverschijnselen. De hoogtepunten zijn o.a. Kruger National Park, de Panorama route, de vele watervallen rond Sabie, Pilgrim's Rest en de Blyde River Canyon. Daarnaast is deze provincie geliefd vanwege de vele outdoor activiteiten die je hier kunt doen: river rafting, quad biking, abseilen, mountain biking, bridge swinging, caving, etc.

Als je door de provincie rijdt zie je nog veel boeren die van alles en nog wat verbouwen maar vooral mais, aardappels, fruit (bananen) en noten (Macadamia).

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com