Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Reizen Zuid-Afrika
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.Reisgidsen en Landkaarten

Header
DE OOST-KAAP "Xhosa provincie"

De Oost-Kaap is de op 1 na grootste provincie van Zuid-Afrika en is tevens de meest onbedorven. Hier zie je nog een echt stukje oorspronkelijk Zuid-Afrika. Het is vooral bekend vanwege het beroemde Addo Elephant National Park maar heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Het is dan ook jammer om deze provincie links te laten liggen of er overheen te vliegen.

De Sunshine Coast en Wild Coast zijn geweldige kustgebieden. Het ongerepte binnenland biedt ruige bergen, rivieren, dichte bossen, boerderijen, Xhosa dorpjes, de slagvelden route, natuurreservaten, groene valleien en het droge Karoo landschap. Hier is alles mogelijk; aan het strand verblijven, wandelen, vissen, surfen, cultuur opsnuiven, kanoën, mountain biking, bergbeklimmen, paardrijden, duiken, vissen, vogels spotten, Big 5 bekijken en zelfs skiën in "Little Switzerland".

De vele oorlogen tussen de originele Xhosa bevolking, de Britten, de Boeren en de Zulu's hebben in de hele provincie hun sporen nagelaten. Er zijn talloze forten, nationale monumenten en historische gebouwen. In de vele musea wordt de geschiedenis van deze maar ook de Xhosa en Settler oorlogen getoond. De voormalige Xhosa gebieden Transkei (hoofdstad Umtata) en Ciskei (hoofdstad Bisho) waren eerst onafhankelijk maar sinds 1994 horen ze weer bij Zuid-Afrika. De bevolking houdt oude tradities nog in ere en de meeste grond is zelfs nog in handen van de Xhosa bevolking. De Xhosa taal wordt dan ook het meest gesproken (85%), gevolgd door het Afrikaans (9%) en vervolgens Engels (3%).

Deze provincie met moderne kustplaatsen en ongerept landschap zorgt ervoor, samen met een gastvrije en vriendelijke bevolking, dat een bezoek aan de Oost-Kaap een onverwachte, geweldige indruk zal maken.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com