Reisinformatie, reisaanbod en tips voor uw vakantie naar Afrika!
Waar wilt u naartoe?
Landen
Soort reis
Aantal dagen
Prijs
Reisgidsen wegenkaarten en landkaarten Zuid-AfrikaReisgids Zuid-Afrika
Wat is er mooier dan goed voorbereid op reis te gaan. Reisgidsen zijn een ideale manier om meer te weten te komen over je reisbestemming.

Ga je op vakantie naar de West-Kaap bestel dan hier een van de reisgidsen en lees meer over de vele bezienswaardigheden zoals ,Hermanus (walvissen spotten), Gansbaai (kooiduiken naar de witte haai), de vele nationale parken zoals het Tsitsikamma National Park in de Oost-Kaap en natuurlijk het Kruger Park in Limpopo. Een ruime keuze uit Nederlandstalige reisgidsen zoals ANWB, Dominicus, Elmar, Kosmos, National Geographic, Nelles en Trotter en Engelstalige gidsen zoals Footprint, Lonely Planet en Rough Guide. Kiest u voor een individuele rondreis dan is een goede landkaart onmisbaar.

Reisgidsen en Landkaarten

Bontebok National Park
Bontebok National Park
Het Bontebok National Park is het kleinste nationale park maar absoluut de moeite waard. De Bontebok was bijna uitgeroeid vanwege het vele jagen. Er waren er nog maar 30 over toen in 1931 besloten werd een National Park op te richten. Inmiddels leeft er een groep van ongeveer 200 Bontebokken in het park. Deze middelgrote antilopesoort is te herkennen aan de helder witte vlekken op zijn kop, poten en achterwerk.

FLORA EN FAUNA
Het park bestaat voornamelijk uit Fynbos en Cape Floral Kingdom. In het Park komen meer dan 470 plantensoorten voor o.a. de wilde olijf, verschillende soorten heide en protea's. De meeste planten bloeien tegen het einde van de winter en in het begin van de lente. In die tijd is het hele gebied één prachtige bloemenzee.
Enkele van de ruim 200 verschillende soorten vogels die in het park voorkomen zijn kraanvogels (Blue Crane), visarenden en honingvogels (Double Collared Sunbird) maar ook wat zeldzamere soorten zoals koekoek (Klaas’s Cuckoo) en watergriel (Water Thick-knee).

Naast de Bontebokken zijn er ook nog andere antilopensoorten zoals rode hartebeest, steenbok en Kaapse grijsbok. Verder nog 22 Cape Mountain Zebra's, Caracal, vossen en wolven (Cape Fox, Bat-Eared Fox en Aardwolf).

ACTIVITEITEN
Wild spotten met eigen auto, vogels spotten, wandelen, zwemmen, mountain biking, vissen, kanoën, kajakken.

FACILITEITEN
Winkel met basisvoorzieningen, picknickplaatsen met toiletten.

ACCOMMODATIE
10 self catering chalets, waarvan 2 aangepast.
Camping (Lang Elsie's Kraal) gelegen bij de Breede River.

HOE KOM JE ER

Het park ligt 6 km van Swellendam aan de N2.

© 2006 - 2018 VisitAfricaNow.com